Stockholmsweekend.

Nu är man hemma från stockholm! Åkte till Gävle i torsdags, sov hos Mr X och sen åkte vi till Stockholm på fredagen och kom hem idag (Söndag). Så ska försöka summera vårat lilla äventyr.


I Torsdags kom först Josephine hit och klippte mig, nu ser jag lite mindre ut som en fågelskrämma! Tack vännen. Sen kl 20.00 kom Mr X och hämtade mig och vi åkte hem till honom.  Handlade lite och gjorde jätte gott marinerad fläskfilé och klyftpotatis. Drack något glas vin och tog det lugnt.

På Fredagen var det till att dra sig upp ganska tidigt, ställa bort bilen över helgen och packa lite åt Mr X. Tåget till Stockholm gick 13.06, köpte med oss lite mackor som vi mumsade på på tåget. Var gaaalet trött och faktiskt lite bakfull, Tania är ett väldigt farligt gott vin.

Anlände till Stockholm C runt 14.30 och då var det bara att ramla iväg till Tuben och åka till Östermalm. Försökte klura ut vilket håll vi skulle gå åt för att komma till hotellet och insåg snart att det var ungefär 10m från tunnelbanan till hotellet.

In på hotellet och checkade in, fick våra rumsnycklar. Stoor suck när vi fick veta att vi skulle bo i källaren, rum nr 1 närmare bestämt. En fördel var dock att vi bodde granne med bastun och hade typ inga andra grannar överhuvudtaget (Full volym på tvn). Men det var ett litet rum, med en liten tv och ganska gammelmodigt inrett och vi hade ingen balkong.. Insåg ganska snart att vi fått det kassaste rummet på hotellet, men det gjorde inte så mycket för vi hade ju varandra så vi var faktiskt glada ändå! Vi kollade på tv en stund och sov litegrann, sen gick vi upp och skulle äta kvällsbuffé men det var någon konstig kycklingpytt så vi bestämde oss för att gå till en restaurang i närheten som vi sett istället som hette Ciao Ciao men det var fullsmockat där så vi tog en liten promenad och letade efter andra ställen. 

Gick och gick och gick, var fullproppat med folk överallt. Hittade massa knepiga japan & thai ställen men var inte så sugen på det, till slut hamnade vi nere på Stureplan och gick runt där ett tag, bestämde oss för att gå tillbaka till en kinarestaurang som vi sett på vägen men när vi gick tillbaka så tog vi en annan väg och då hittade vi en jätte mysig restaurang som vi bestämde oss för att gå in på. Var rätt mycket folk men vi fick plats, tuuusan vilket liv det var! Alla pratade högt och stojade och hade sig, fick nästan panik ett tag av ljudnivån. Beställde en varsin pizza och dryck, vin till mig och öl till Mr X :) 

Sen gick vi tillbaka till hotellet och myste ner oss i sängen och tittade på tv och sen sov vi. 

På lördagen hade vi klockan på 09.00, gick upp och åt lite frukostbuffé och sen gick vi ner på rummet igen ett tag och vilade. Senare på dagen tog vi en promenad på Östermalm & Stureplan, gick in i svindyra affärer och kollade på fina prylar. Bland annat en soffa för 68.000:- och en taklampa för 55.000:-, yeah! :) Efter dom affärerna känns ingenting dyrt här hemma. 

Vi hamnade i en butik som heter Lagerhouse och vi blev blixtförälskade båda två i denna butik. Dom hade så mycket fina, roliga och underbara prylar till superbra priser. Mr X köpte några ljus och en fin stenplatta som dom skulle stå på och jag köpte några drinkpinnar och ett litet ljus som luktade lakrits. 

Sen gick vi iväg och hittade på en kinarestaurang som hette Abardeen, var en jätte mysig restaurang och maten var supergod ! Blev lite gott vin till det, kinarestauranger verkar alltid ha så gott vin. Mums! Åt och blev nöjd och sen gick vi förbi Seven Eleven och köpte lite godis och chips och sen tillbaka till hotellet, vilade en liten stund och drack lite whiskey och vin sen tog vi en dusch och vilade en stund till (haha) sen gick vi upp till kvällsbuffén och tryckte i Mr X ÄNNU mer mat. Jag älskar när han äter, det är det bästa jag vet.  

Sen är jag lite osäker på vad vi gjorde, men har en känning av att vi säkert gick ner på rummet och vilade lite till. haha. Klockan 20.00 hade vi bokat relaxen 1,5 timme så köpte med lite vin och öl ner dit så njöt vi ett tag men Mr X skulle brassa på så jävligt så gick knappt att vara i bastun. haha. Var dålig lyx för man kunde sitta i bastun och kolla på platt-tvn samtidigt :) Sen tog vi en snabb skön dusch, gick tillbaka till rummet och kollade på Svensson Svensson och sen runt 22.00 eller så gick vi upp till baren.. Jag tog ett glas vin och Mr X tog en mumsig liten whiskey. Var så dåligt med folk så runt 00.00 eller så så gick vi ner på rummet igen och somnade ganska fort.

Idag (Söndag) hade vi klockan på 09.00 igen, kollade hur mycket pengar jag hade på kontot och sen gick upp vi och käkade lite frukostbuffé. Ramlade ner på rummet igen och packade ihop våra prylar och städade iordning lite sen checkade vi ut och siktade på att gå tillbaka till Lagerhouse och handla lite innan vi skulle åka in till city. Tyvärr så öppnade inte dom förren 12.00 och det var svinkallt ute, letade upp ett mcdonalds och Mr X tog en kaffe och en paj så satt vi där tills dom öppnade sen gick vi dit och shoppade loss! Köpte massa fina grejer men skriver mer om det sen. 

Sen tog vi tunnelbanan in till City och letade upp Max vid NK, gick in där och käkade lite, satt och pratade ett tag och sen gick vi till NK och kikade lite där.. Tog oss sen till tågstationen då vårat tåg gick 16.00, letade på vartifrån vårat tåg skulle gå sen yrade vi runt där inne och letade efter en toalett. 

Åkte x2000 hem och det var bekvämt som fan, vi sov typ hela vägen hem. Sen är det väl inte mycket mer än så! Vi har haft skitkul, trevligt, mysigt, underbart.. Har varit den bästa helgen på länge spec eftersom vi hade mobilerna avstängda båda två, HATAR när folk ska ringa hela tiden.


Bjuder på lite bilder! Hörs :)


Kina-restaurangen



Mr X i Relaxen


Mr X i bastun


Restaurangen/baren på hotellet.


Tomten hälsar på på NK.


Hotellrummet.


Hotellrummet med mini-tvn.



Mr X på hotellrummet.


Jag utanför Seven Eleven.

Kommentarer
Postat av: sis

lagerhaus finns i borlänge oxå så du vet. Sist jag var i sthlm så såg jag att de hade jättemycket varor från cirratum lika oss

2008-11-23 @ 21:23:02
Postat av: blogginnehavarn

Jaaa fyyy vad jag tyckte om den butiken! Jaa dom hade massa med lika varor :) Skitroliga prylar och billigt som tusan. :)

2008-11-23 @ 21:41:03
Postat av: malin

vad trevligt ni verkar haft :) så roligt!

2008-11-24 @ 10:23:57
URL: http://mav.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0