Trött var bara förnamnet..

Dagen började med att vi klev upp ur sängen (doh!), eller dagen började med att Tyson spydde ner sin säng, sen klev vi ur sängen. Sen spydde Tyson 2 gånger på vardagsrumsmattan, och 1 gång i våran säng (igen).
Ringde och försökte få tag på vet hela förmiddagen utan framgång. Sen satt vi Tyson på vila i köket medans vi tog en promenad ner på stan och uträttade lite ärenden. Först gick vi till posten och skickade iväg lite filmer som vi sålt på tradera (hutlöst jävla dyrt, därifrån tänker jag aldrig mer skicka paket), sen gick vi förbi Rikards föräldrar för han skulle hämta en väska som hans mamma köpt och ett par byxor som hans mamma sytt upp.
Sen gick vi en liten sväng och var in på datametropolen en sväng och sen in på gallerian för Rikard skulle knäppa ID foton, men automaten funkade inte så vi gick ner till Arken Zoo för vi trodde det låg en fotostudio där, vilket det tydligen inte gjorde längre.. Så fick Rikard för sig att det kanske låg på Galaxen, så vi gick dit och där fanns det minsann inget fotogrejs men vi tog en vända inne på Ånyo och sen tog vi en runda till på stan tills vi fick fram att fotobaren ligger ju förfan BREDVID datametropolen mitt på krysset. haha. Gick in och fixa det. Sen traskade vi hemåt.. I över 2 timmar var vi ute och gick, var så himla skönt ute! Jag ville inte gå hem, men sen när vi började få ont i fötterna så ;)

Efter vi kom hem så började Tyson blöda lite ur såret på snoppen så vi försökte ringa vet igen och så fick Rikard tag på dom så vi fick tid en halvtimme senare. Väl där så började vetten kolla lite på Tyson och sen tryckte hon ur massa guggamucka/blodblandatgrejs ur hans sår och så tänkte hon försöka få ut mer (eftersom pungen är svälld) så hon tryckte in en nål i pungen och Tyson SKREEEK. Så hon slutade :P

På Fredag ska vi dit igen, då ska han som sagt ta bort stygnen på halsen och förhoppningsvis har dom hunnit fått in provsvaren från tumören då. Och så ska dom ta en närmare kik på hans 'utslag' i huvudet som vi tycker är så likt det Tyson hade på halsen innan tumören kom.


Han skulle sluta äta sina smärtstillande ifall det är dom som gör att han spyr, istället fick han nu tabletter mot infektion som vi hämtade ut på apoteket efteråt. Köpte samtidigt lite bakteriedödande medel på apoteket.
Sprang sedan in på dollar och köpte ett nytt mopphuvud, bomullstussar och disktrasor.

Sen gick vi in på ICA en snabbis och handlade lite, och jag tog mig äntligen i kragen och aktiverade mitt icakort för självscanning.


När vi kom hem så började jag städa, torka, diska, dammsuga, torka golven, bädda i sängen, skura toaletten, plocka med lite papper.


Vi har också tvättat alla spylakan idag.. dessutom. Nu är jag slut, BYEBYE !



Sagan om en liten hund

I lördags fick Tyson sina sista smärtstillande, 04.30 på söndagsmorgonen vaknade jag av ett skriiiiiik, tittade på Tyson men han låg ner och sa ingenting mer.. Men jag kunde inte somna om, kände i rummet att något inte var okej. Så jag tände lampan och gick igenom Tyson och då ser jag att hans ena pungkula är SÅHÄÄÄR stor, som ett äpple. Men han piper inte eller nånting när jag klämmer på den. Eftersom veterinären inte har öppet på söndagar så avvaktade vi, den svullnade ner lite grann framåt kvällen men inte mycket alls, imorse var den minst lika stor igen och hård. Så mamma ringde veterinären och så fick vi en tid 11.15 idag.


Jag och mamma åkte till Gävle sjukhus för hon hade ett läkarbesök där och runt 10.30 var hon kvar så det var bara att brumma hem och springa upp och hämta Tyson och iväg till veterinären.


Jag har aldrig sett på maken till hund som ÄLSKAR att vara hos veterinären, han blir fullkomligt galen och knappt Rikard kan kontrollera honom, än mindre jag och mamma. Men det blir alltid bättre när vi väl kommer in till undersökningsrummet. Tyson drog så mycket i väntrummet att hans ögon var totalt rödsprängda när veterinären skulle undersöka honom. Han absolut ÄLSKAR alla som jobbar där. Men vem älskar han inte? Hundar, människor, barn, katter.


Veterinären sa att dom inte heller tycker om när det är sådär svullet, men hon tyckte alla sår såg jätte bra ut och han fick smärtstillande för 5 dagar till. Jag bokade även en tid för att ta bort stygnen på halsen efter tumören på fredag kl 15.30. På fredag ska vi bland annat ta upp med veterinären att Tyson fått 2 "utslag" i huvudet som känns väldigt lika som hans tumör gjorde från början när vi trodde att det bara var ett litet står. Det var ett sånt kaos idag så jag tänkte att när vi ändå är inne på ämnet på fredag att det ska gå bättre då när Rikard kan följa med och hålla lite kontroll på honom också.


Jag frågade om jag skulle betala för besöket i receptionen, och det skulle jag så hon gick dit och när jag kom fram till receptionen och betala så sa hon i receptionen att jag inte behövde betala något idag, guud va snällt tyckte jag! Men dom tycker väl lite synd om oss som pungat ut över 6000:- åt dom på en vecka :P haha.


Om det skulle bli några övriga komplikationer nu, med utslagen på huvudet eller så, så kan vi iallafall trösta oss lite med att inom 125 dagar behöver vi inte betala självrisk på försäkringen en gång till utan då täcker försäkringen allt.


När jag & Lee kom hem så ställde jag mig och diskade och plockade av lite, Tyson fick sin dagliga dos smärtstillande och sen efter ett tag ser jag hur Tyson står i våran säng och slickar en massa, så gick jag närmare då såg jag att han hade spytt ner hela min sida av sängen, så det var bara att sätta igång att bädda ur den, och medans jag gör det så spyr han vääärldens lass i sin säng också, sen vidare ut till hallen och spyr ännu en gång på dörrmattan..


Torkade honom om munnen och sen motade jag in honom i vardagsrummet tillsammans med en skål vatten och stängde grinden så jag kunde plocka ifred. Först in med hela hans säng i badrummet medans spyorna åkte runt i hela hans säng, ställde den i badkaret och sköljde av den och sen skura med såpa, den får stå där ett tag och torka nu. Sen var det bara att skura dörrmattan och börja städa ihop. Längtar tills Rikard slutar jobbet nu.. kom hem kom hem.. Vi behöver diiig.





Liten kille, inte ens 8 veckor gammal, i min famn på väg hem från Bollnäs




Du & jag för alltid min ängel <3

Hjälp!!

Behöver hjälp med vart man kan köpa snygga kom-ihåg tavlor?

Måste ha en nuuu! :)

En ny dag idag igen

Japp, så är det.. Imorse var jag såå trött, vaknade med huvudvärk och humöret var inte på topp när man klev upp eftersom hemmet i princip såg ut som ett bombnedslag. Men det var bara att ta tag i saken, börja plocka, diska, bädda, samla ihop tvätt och ta en dusch.

Lee är mycket piggare idag, jag är bara rädd för att han ska göra saker som han egentligen inte 'kan' göra för att han går på smärtstillande. Som t.ex att han skuttar upp och ner för trapporna för fort.



Jag är hungrig som en häst.. Vi är fattiga som en häst. Jag börjar bli tjock, groteskt.. Men det löser sig sen.




Jag ska börja halvmissbruka blutsaft! Skitbra tror jag.



Ett hundliv

Idag hade vi klockan på 06.30, och vi la oss ganska sent inatt så vi var minst sagt sega imorse. Klev upp och åkte med Tyson till veterinären, när vi fick komma in så fick Tyson en lugnande spruta så han vacklade omkring lite, jag och Rikard satt med honom ett bra tag och sen kom en sköterska 45min senare och tog med honom bort.

Jag och Rikard däckade hemma i sängen mellan 10.30-12.30, snacka om att vi var helt slut.. fördelen med rullgardin.

Sen åkte vi och hämtade Tyson, han kom utvacklandes från ett rum och han var såå söööt och trött. Hade ett stort ärr på halsen efter tumören och ett plåster på armen där droppet suttit, och så var pungen borta då :)

Med sig hem fick han smärtstillande för 4 dagar och lite dietmat eftersom dom kan bli ruskiga tjockisar när dom blir kastrerad. Får se om vi ska fortsätta med Science Plan maten från veterinären. Den är ju inte gratis direkt men bra för Tyson Lee.

I övrigt så sa dom att han var fin i kroppen, han behöver bara lägga på sig lite mer muskler och så sen.


Han har varit en riktig tröttisfis idag.. När vi kom hem så kollapsade han i mitt knä i soffan, så jävla goo.
Han har även kissat 2 gånger på balkongen och 1 gång i sin säng, det blir nog så efteråt innan bedövningen har gått ut riktigt. Men nu har Rikard konkat honom upp och ner för trapporna hela dagen så han har kissat ute också.
Hoppas han är lite piggare imorgon så han kan gå i trapporna själv, annars blir det problem när Rikard jobbar för det är knappt så han orkar bära honom så är stört omöjligt för mig att göra det.


Dom skickade iväg hans tumör på analys, först så trodde dom att han hade en ofarlig tumör som kallas Histocytom men på nya kvittot vi fick så stod det att han hade "neoplastiska förändringar, hud underhud". Veterinären skulle ringa mig om några dagar så vi får väl se vad hon säger då.

Dom hade klippt klorna på honom när han var sövd också, dom brukar tydligen vara snäll och göra det på voffarna. Det tycker jag är skitbra.

 

Jag vet inte hur vi ska göra med tratten inatt.. Han har inte haft den på sig något under dagen och det har gått bra, men då har vi ju haft koll på honom, men det känns som att han sover skönare om han slipper ha den på sig.. Vi funderar på att göra någon typ av kalsong åt honom, det fick vi rekommenderat. Men då kan han ju ändå klia upp stygnen på halsen.. ångest ångest.

Om man kan känna såhär för en hund, hur känner man då för ett barn?

 

 


Jag vill..

verkligen åka till London över nyår! Hur häftigt skulle inte det vara? Dessutom är det inte speciellt dyrt. Synd bara att Rikard inte delar mina åsikter om hur härligt London är ;)

En annan sak jag vill göra är att ta en loppisdag och bara åka runt på massa loppisar! Nån som är på?



Åååh jag längtar tills Rikard kommer hem från jobbet. Tyson har varit SÅ jobbig idag, han har även skitit TUSEN gånger idag. Och druckit ovanligt mycket vatten. Vi har inte gjort något speciellt eftersom jag har varit pissdålig hela dagen, helt väck.. Undrar om Tyson är så dryg just nu för att han är hungrig, men han får inte äta efter kl 18 idag.. Han har stått och skällt på mig ganska mycket överlag idag, nu har jag skickat honom i säng så jag får vila huvudet lite. Nu ligger han i hallen utanför grinden och glor lite surt på mig.


Imorgon efter att vi har lämnat Tyson hos veterinären funderar vi på att åka till S-hus och låna lite nycklar till lediga lägenheter och åka runt och kika lite :) Jag längtar sååå tills vi kan flytta till hus. Om jag bara kunde hitta ett jäkla jobb nu då och börja med körkortet då så man kommer liiite närmare målet nu när jag är skuldfri snart. ( TÄNKA SIG !!! )



Nej fy.. Nu får Rikard komma hem :( Miss you booboo. Man har ju blivit lovad massage ikväll ;) haha.



haha kom på värsta grejen nu när jag skulle välja bild till detta inlägg.. Innan vi åkte till bulgarien köpte jag ett diadem på Glitter, som jag sedan i Bulgarien tappade i havet, och det försvann för alltid :P haha. Vi letade ganska mycket efter det i vattnet, men vattnet i bulgarien var inte speciellt klart, man såg inte botten. Troligtvis sjönk det och följde med underströmmarna någonstans, undrar vart det är idag ;) haha. Som tur är så gick det faktiskt att köpa diadem i bulgarien också! haha. Så jag köpte mitt nuvarande diadem för 4 leva (24kr) i ett stånd ;)



På det här kortet sitter vi uppe i baren i Eiffeltornet som dom hade nere vid stranden. Det var så himla fint.
I bakrunden ser man pariserhjulet (som vi absolut INTE åkte) och casinot :)



Huvudvärk 0.4

måndag måndag måndag. Huvudvärk.

Imorgon ska Tyson opereras som sagt, Rikard tog ledigt från jobbet eftersom jag inte kommer få upp honom själv i lägenheten efteråt och han ska till tandläkaren på eftermiddagen så hans chef sa att han kunde få vara ledig.
Det tycker jag är heeelt underbart så jag slipper sitta här själv och oroa mig för Lee.

Efter kl 18 idag får han inte äta något så han är tom i magen imorgon när dom ska söva honom. Kommer bli jätte jobbigt för mig att äta något efter den tiden då, han får alltid det sista av allt jag äter oftast. Han äter ju medicin nu, 2 tabletter på morgonen och 2 på kvällen, ska jag ge honom medicin ikväll ändå fast han inte får äta något? Hmm..

Gud vad trött jag är. Orkar inte göra någonting alls.. Jag beställde hem bilder från extrafilm igår iallafall, 132st :)
Ska göra några album sen, Tyson Lee ska få ett eget. Har lite fler kort som ska framkallas och sen ska jag göra ett 'blandat' album över 2009 och ett Tyson album.


Just nu ligger vi på soffan efter att ha ätit lite, tittar på Lois & Clark S02. :P

Är lite sugen på att göra ett svartvitt stort porträtt av Tyson och sätta på väggen i vardagsrummet.


Man bara måste älska söndagar..

Vilken underbar bakfylledag det har varit, tycker jag! Vi hade så jävla roligt igår, helt sinnessjukt.
Dagen började med att jag mådde bajs, lägenheten såg ut som skit, Rikard jobbade 12timmars.
Spenderade mestadels av dagen i mörkret i sängen, väldigt pmsig och grinfärdig.
Men sen tog jag mig i kragen runt en 17.00 och gjorde ett ryck, började plocka och bädda sängen och dammsuga och torka golven sen tog jag itu med disken. Runt 18.30 kom hjärtat hem från jobbet, vi duschade å grejade, kollade lite roliga youtubeklipp och lyssnade på musik och groggade.

Sedan våldgästade vi grannen där det satt lite folk, hade asroligt och flabbade gött.
Runt 23.00 blev vi hämtade av Babben med chaffuör så vi åkte granada ut till kungsgården där det var lite rockabilly tjohejsan, stod utanför ett ganska bra tag och surrade med folk och tittade på bilar.
Sen ramlade jag & älskling in på 'området' och in i lokalen, tyckte det var alldeles lagomt med folk och schysst musik, vore lindrigt att säga att vi var rätt aspackade båda två :P

Ramlade in i pappa, surrade med honom ett tag. Runt 01.30-02 någon gång så åkte vi hem, Rikard halvkollapsade på köksgolvet och jag gick å spydde på toaletten :D haha. Sen skulle Rikard försöka spy, utan resultat, så till slut fick jag in honom i sängen och där däckade han direkt ;)

Hade sååå himla skitroligt.. Tänk hur man kan gå från att tänka "Jag ska nog bara ligga i sängen idag annars kommer det gå åt helvete" till "ASROOOLIGT".

Rikard var himla dålig imorse, så jag gick ut med hunden och sen när vi kom hem så försökte jag få Rikard att lägga sig i soffan, med resultat :) Jag var så jäkla hungrig så runt 12 fick Rikard ringa till Verona och beställa pizza och så gick jag och hämtade. Strax efter vi hade ätit så kom Micke och hälsade på en sväng, alltid lika trevligt.

Annars har vi bara legat i soffan och jäääst idag, som ett par hästar :D Kollat på lite filmer och tv.
Nu har Rikard äntligen fått satt i sitt älskade Superman säsong 2 så jag sitter i soffan med datorn lite :)
Rikard har kommit på den smarta idén att jag kan ha en av våra skärbrädor som underlägg till datorn när jag har den i knät så blir varken jag eller datorn speciellt varm :) Ska försöka ta mig för att framkalla en massa bilder.


Jag är sååå sugen på att åka till London över nyår, det är inte speciellt dyrt med en weekend dit.
Jag vill Jag vill Jag vill. Men hur ska jag lyckas övertyga Rikard? Han är inte alls sugen på London :P
Jag skulle tycka det vore såå himla underbart..

 

Puss o kraaaam! :) Jag älskar min familj.

 


Hej min blogg :)

Här sitter jag på fredagskvällen med hörlurarna i och poppar Takidas "Never alone, always alone" från deras nya album medans mina underbara pojkar ligger och sover.

Längesen jag bloggade nu, men det behöver jag väl inte ens påpeka. Så vad har hänt sen sist? Vi har varit i Bulgarien, Golden Sands närmare bestämt. En vecka bara jag och min älskling. Vi hade det jätte mysigt och underbart. Ska lägga upp några bilder från det.

Annars har vi inte gjort så mycket, myst och haft det bra tillsammans med våran Lee. Pysslat lite hemma, planerat för framtiden, drömkollat på olika hus.

Om 4 dagar ska Tyson Lee operera bort en hudtumör från halsen och kastreras samtidigt. På Tisdag nästa vecka närmare bestämt. Jag mår redan dåligt över att behöva lämna honom där, ensam och rädd. Jag har ingen aning om hur jag ska få upp honom i lägenheten sen när jag och mamma ska hämta honom, det är så himla många trappor och han väger ändå 30kg och är relativt otymplig. Rikard jobbar eftermiddag och jag tvivlar på att vi får hämta honom innan han börjar jobba.

Jag är så himla trött på att drömma mardrömmar, dom är så intensiva och lämnar såna psykiska sår hos mig. Jag vaknar kallsvettig i ett ryck, senast imorse kl 05.00, när jag väl vågade pallra mig upp ur sängen så följde Tyson med mig ut på balkongen och rökte sen la vi oss igen, runt 06.00 kunde jag äntligen somna om. Det är så himla jobbigt att jag måste bli klarvaken för att kunna somna om, annars är jag i en hemsk dimma mellan verklighet och dröm.

Usch datorn är så himla varm mot mina lår så jag håller på att avlider :P

Just nu längtar jag så himla mycket tills min bror kommer hem.. Ska stoppa ner han i fickan då, och behålla honom där.

Jag funderar på att försöka hitta en rolig praktik några timmar i veckan, ett betalt jobb verkar så jädras långt bort just nu och jag håller på att förmurknar här hemma. Med lite tur så kanske dom ringer från kungsberg eller liknande snart, men under tiden får jag smida på lite andra planer.



Be strong, hold on - another day will rise




RSS 2.0