Galosch!

Jag lär väl ta och skriva lite iallafall då.

Kan berätta lite smått om saker som hänt..

Tyson vaccinerades 24/3, han var jätte duktig. Han börjar bli stor som ett hus, växer så det knakar. Han har även börjat utmana mig på alla sätt han någonsin kan, och när han är på det humöret så finns det inte ett enda sätt som funkar för att lugna ner honom. Han sover själv i sängen på kvällarna nu, jag saknar faktiskt att ha honom sovandes i mitt knä i soffan.. Lillpluttis.. han får inte plats där nå mer. Han väger just nu 10kg, eller ja, han gjorde det hos veterinären iaf när vi var där för en vecka sen, han kanske har gått upp ett kg till vem vet..

Igår tvättade jag i min tvättstuga för första gången, hortvättstuga. 7 timmar höll jag på där nere, med bara 5 maskiner tvätt. Ändå fick jag ta upp saker och hänga som inte blev torrt. apa.

Idag har jag köpt boken "Marley and me - Livet och kärleken med världens värsta hund". Etta på försäljningslistan i 50(!) veckor, det är nästan ett helt år det. Den finns ju även på film nu, men jag ville läsa den först. Jag älskar att läsa, men gör det inte tillräckligt ofta.. Dessutom är böcker DYRT! 65kr för en boook! Finns ju dvdfilmer som är billigare än så nu för tiden..

Ja nä det får räcka för idag. Har även gjort intresseanmälan på en 2a på mossvägen och en 2a på hyttgatan. Men vi får väl se, vet inte om jag vill flytta, men samtidigt vill jag.

see ya when I see ya.


Mitt hjärta blöder.

För jag saknar dig så väldigt mycket. Önskar att du kunde komma tillbaka. Inte en dag går utan att jag tänker på dig, älskar dig, behöver dig. Jag hoppas vi kommer få ses igen, du finns i mitt hjärta varje dag och du är med vid varje beslut jag tar.

Enda sen den dagen jag fick veta att du blev sjuk, även innan det blev riktigt riktigt illa, när jag fortfarande bodde i Kramfors, så har den har låten varit från mig till dig. Jag älskar dig.



Mannen i mitt liv

Nybadad





I badkaret




Vackrast i världen




Hjärta








VALP SKOLA.

Eftersom jag inte har råd att köpa en valpbok till alla jag känner så gör jag en egen bok här istället med hjälp av google. Tyson är 3 månader gammal på måndag, alltså 12 veckor.


RUMSRENHET:

När du får en valp måste du tänka på att den aldrig tidigare varit rumsren. Den har gjort ifrån sig så fort den har känt att det har behövts. Då den var riktigt liten gjorde mamman rent efter den. Blir du arg för att valpen kissar på mattan förstår den inte varför du blev arg. Ingen tidigare i hans liv har ju reagerat i en sådan situation. Därför får du inte bestraffa valpen då han kissar inne.

Med rumsrenhet menas att valpen får mer och mer kontroll över framför allt den slutmuskulatur som kan stänga av eller öppna tarm och blåsa. Den helt lilla valpen kan inte med viljan klara att hålla sig, utan trycker det på så rinner det ut. Men med lite tid lär den sig att hålla igen. För att valpen ska få en chans att under någotsånär lagom tidsperiod få kontroll över blåsa och tarm, måste den vara lugn och harmonisk. Blir den nervös kan den inte hålla sig. Se tex. på en valp som blir rädd eller glad - den skvätter några droppar genast. Den mista upprördhet gör att den inte förmår att hålla tätt. Behandlar man valpen på ett sätt så att det bli nervös, får man alltså lätt rumsrenhetsproblem.

Bestraffar man valpen för att den kissar inne, blir den lätt nervös. Den vet ju till en början inte varför den straffas, utan tycker att den blir anfallen av husse eller matte utan orsak. Att den kryper ihop och ser ut som den skäms får man inte låta sig luras av. En hund kan inte skämmas. Då den kryper ihop visar den bara underkastelse. Det gör den för att visa att den ger sig och vill bli skonad. Dessutom lär man sig inte mycket genom ett straff. Man lär sig inte mycket genom att få reda på vad man inte får göra, utan mer genom att få reda på vad man ska göra istället. Dvs. genom belöning och uppmuntran lärs ett beteende in lättare.

Det kan ta 6-8 månader innan en hund är helt rumsren.


VALPAR BITS OCH NAFSAR:

Hundvalpar är söta. För det mesta jättesöta. Det är väl av den anledningen man står ut med dem. Valptiden är omsvept i ett rosa skimmer. -Det ska bli så roligt och sött med en valp i huset! Bli inte förvånad om dina föreställningar om den härliga valptiden ändrar karaktär. Valpen är ett litet monster i söt förpackning. Den bits. Ibland riktigt hårt. Alla valpar bits, men hur mycket de tar i och hur ofta kan variera. Akira var ett bitmonster, en pestvalp som jag kallade henne. Det gick inte att kela med henne, hon svarade med att hugga tag i närmaste kroppsdel med sina små sylvassa tänder. Vissa säger att det är valparnas tänder som kliar och att det är därför de biter i allt och alla. Det jag märkt är att ju fler nya tänder som dyker upp desto mindre benägen är valpen att bitas. Men det kan ju ha att göra med åldern också, att valpen helt enkelt blir äldre.

Hur som helst står du nu med din valp vid din sida och du är förtvivlad. Valpen biter sönder dig och din inredning. Den biter så hårt att blodet flyter. Detta var jag oförberedd på. Alla valpar jag träffat har förvisso givit mig bett, men de har aldrig punkterat huden. Men det gjorde Akira, hon högg ordentligt och det blödde. Vad gör man i en sådan situation, när man börjar tycka att ens söta valp egentligen är en pest och plåga? Även här finns det en mängd olika idéer och metoder. För oss har det aldrig varit ett alternativ att bråka med valpen. Dra i nackskinnet, knäppa på nosen eller nypa i baken. Hon slutade bitas ändå. Men visst, olika hundar kräver olika hård behandling. Dock vill jag påpeka att Akira är en väldigt tuff dam som inte ger sig och visar underlägsenhet i första, andra eller tredje taget!

För att få någorlunda bukt med de hemska tänderna strösslade vi hemmet med tillåtna saker. På så sätt fanns det nästan alltid någonting till hands att stoppa i munnen på henne när hon kom med gaddarna i högsta hugg. Men ibland räckte inte det. Hon hade bestämt sig för att det var KÖTT hon var ute efter. Mitt kött, eller möjligtvis husses. Då fick hon vara för sig själv. Fullständigt ignorerad. Om man hade långbyxor och strumpor på sig kunde hon attackera dem en stund, men när det önskade resultatet (att matte blev sur och började skrika och gorma) inte ville infinna sig gav hon upp. Gick därifrån och busade med någon leksak i stället. Ignorera valpen genom att göra något för den totalt ointressant, som att diska till exempel. Eller sitta framför datorn och surfa, eller spela TV-spel. Är valpen på det humöret att huggtänderna skall placeras i hälsenan oavsett vad som händer, får du ignorera valpen på det hårda sättet: gå på toaletten! Försvinn från valpens åsyn. På ganska kort tid kommer du troligtvis ha en ganska olycklig valp som inte längre bara är intresserad av dig för att sätta tänderna i. Ett kraftigt -NEJ!!! kan hjälpa på så sätt att du markerar att detta beteende inte är önskvärt. Jag tror att man bör markera, men man får också vara beredd på att det kanske inte alltid hjälper. Skrik till högt, visa att det gör ont. Dock måste det påpekas att detta inte haft någon avgörande inverkan på min valp. Hon är inte typen man skrämmer. Snarare kan vissa valpar eggas av gormet. Andra kanske det räcker att titta elakt på så slutar de. Det är så olika. Min skräck var att Akira skulle tappa förtroendet för mig om jag slet i henne för mycket. Men hos många valpar kan nog en rejäl markering sätta vissa gränser. Var dock beredd på att det tar ett tag för valpen att förstå.

Så kom då den där dagen, när hon var ungefär fyra månader. Hon slutade bitas nästan helt. På en vecka. Det bara försvann. Till alla olyckliga valpägare där ute som sliter sitt hår: DET GÅR ÖVER! Det går knappt att föreställa sig, en liten kelig valp istället för en fingerätande gräsklippare. Härda ut, det är helt i sin ordning att valpen trakasserar familjen med sina sylar. Om någon månad har ni glömt hur det var, bara ett eller annat ärr påminner er om den där jobbiga tiden. Vem vet, kanske kommer ni också att minnas valptiden som härlig och alla missöden är som bortblåsta.


BLANDAT:

Ta t.ex. tuggning. Det är någonting som du kan förvänta dig att valpen kommer att förkovra sig i, eftersom det ingår i valpens utforskning av omgivningen och nya saker. Orsakerna till tuggning kan variera, och det kan t.ex. bero på valpen är uttråkad eller får nya tänder, att den söker uppmärksamhet eller är stressad på grund av att den lämnats ensam.

Bland favoritartiklarna finner du kuddar, skor och olika möbeldelar som stolsben. Därför är det viktigt att du lär valpen vad den får och inte får tugga på. Hundar har ingen medfödd förmåga att kunna skilja på vad de får tugga på.


Och när den tuggar på fel saker? Ignorera det. Du hörde rätt. Ignorera det dåliga beteendet: skrik inte, inget handgemäng, ingen arg uppsyn. Låtsas att valpen inte finns - då förstår den snabbt budskapet

Låt inte skällandet driva dig till vansinne
Visste du att valpar instinktivt börjar vakta när de är omkring 6 till 7 månader? Hundägare som inte känner till detta och uppmuntrar sina hundar att skälla får till slut en hund som skäller vid första bästa tillfälle. Mönstret blir mycket svårt att bryta i efterhand.


Om du vill ha en lugn tillvaro med din vuxna hund ska du inte uppmuntra valpen att skälla. Det innebär däremot inte att den kommer att strunta i verkliga hot - den kommer att reagera instinktivt.


Du ska absolut inte uppmuntra eller belöna frenetiskt skällande. Hunden kan bli upphetsad och skälla innan ni ska ut på promenad. Vänta, stå still och ignorera den. När valpen har lugnat ned sig och slutat skälla, kan du fortsätta med förberedelserna.




Så de så..


Morgonmys


Hur söt får man bli ?

Mitt gullehjärta <3



 


Hollywood whore, I'm sorry but the party is over

Idag vill jag tacka massa folk..

Tack till min familj, bara för att ni finns. Tack för att ni förstår, tack för att ni orkar.

Tack till Tyson, min stora kärlek. Du är det bästa impulsiva jag gjort i hela mitt liv, du får mig att vilja gå upp på morgonen och kämpa vidare. Du får mig att skratta för att du är så himla söt och klumpig. All kärlek du ger mig gör mig till en bättre människa, och alla utmaningar vi möter med varandra varje dag gör oss bara starkare.

Tack till personen som fixade så att jag kunde få den här lägenheten jag har bott i i snart 4 månader. Trots att hyran är skyhög och badrummet det skabbigaste som existerat (även om det finns värre fall i huset), så älskar jag min defekta öppna spis, mina parkettgolv och mina vita tapeter i vardagsrummet. Jag älskar att jag har en säkerhetsdörr utan brevinkast, och mina grannar är dom bästa man kan ha.

Tack till alla som alltid stannat kvar, och aldrig lämnat. Tack till alla som orkat, och alla som trott på mig.

Tack till alla mina vänner som funnits genom åren, tack för alla minnen jag fått.


Och till sist vill jag tacka dig, för allt som du gett mig. För allt ditt tålamod, och allt ditt stöd. Tack för att jag fick träffa dig, tack för att jag fick älska dig. Tack för att jag fick ta hand om dig, tack för alla gånger du trodde på mig. Tack för alla gånger du höll min hand, tack för att du älskade mig.


"Man kan vara väldigt arg på hur saker egentligen gick till.
Man kan svära och råskälla ödet.
Men när man väl kommer till slutet, så måste man släppa taget."

Uppfinningshörnan AB

Alla som känner mig vet att jag är en riktig jävla vinkärring, extrem vintant. Jag älskar viner och vinflaskor, jag köper sällan papp nu för tiden, flaskor skare vara. Fast ibland smiter så klart det in någon Chill Out box på 3 liter. Jag dricker aldrig dyrt vin utan billiga mysiga viner räcker nog för mig och varje gång jag strosar längs vinhyllan på systemet så brukar jag alltid köpa något nytt vin med mig hem för att prova. Även fast jag köper billiga viner, som kanske inte ens är speciellt snygga (flaskorna alltså) så tar det emot att slänga dom. Vet inte varför jag dras till dom, och tycker om dom. (Jag är väl sådär extremt psykiskt sjuk) :D Hur som helst så brukar jag spara dom utan diskbänken, det är där dom hamnar liksom. Och nu så skulle jag börja städa, och tror jag skulle ställa ner en tom vinflaska som stod på bänken eller nått. Slutade iallafall med att jag tänkte "Vad kan jag göra med mina flaskor".. och så kom jag på att jag hade en del dekorationsstenar som blivit över efter att jag haft sönder typ 30 miljoner ljuslyktor (allt jag har kraschar) så jag började fylla 3 tomma flaskor med lite stenar på botten och så tyckte jag att det blev rätt fräckt.. och sen tänkte jag att det vore coolt att sätta dig ett ljus, så kom jag på att jag hade 2 ljus kvar från 2 ljusstakar som kraschat (som alltid annat jag äger) så jag högg av en bit av varje och skalade av dom lite så att dom fick plats och så kom jag på att jag hade 2 fina manchetter som fick hoppa på även.

Det var väl en liten smart idé iaf ? :D haha. Sånt där som man gör när man har alldeles för mycket fritid på händerna.


Min " Michel Torino ljusstake" och min "Fontana Candida ljusstake" (låter lagomt classy) :D haha

Michel Torino är faktiskt en lite finare vinflaska btw :P










Idag har jag avmaskat Tyson. :D Rutinavmaskning innan han ska vaccineras nästa vecka.. min lillpluttis. Han växer såååå mycket..



American Staffordshire Terrier

Jag älskar amstaffar.. speciellt då mitt hjärta Tyson som är 75% amstaff. Men varje gång vi träffar folk ute så säger dom 'Visst är han en boxer'.. Nej han är inte en boxer, han är dock 25% boxer. Tysons mamma Athena är 50% amstaff och 50% boxer, och Tysons pappa är 100% amstaff. JAG tycker att han ser ut som en amstaff, vilket vore helt vettigt eftersom han endast är 25% boxer. Så vad tycker ni ? Amstaff eller boxer utseende?


Här kommer en bild på en boxervalp:




och en bild på en amstaffvalp:



och en bild på Tyson:




Boxervalp:



amstaffvalp:




Tyson:




Boxervalp:



Amstaffvalp med amstaffmammis:





Tyson:







Tyson skäller på kameran


Tyson chillar i sin nya lilla provosoriska säng













En liten film som jag gjort..


Bilder på Tyson.

Bilder på liten.. Från liten till större, uppifrån å ner..






































Videos på Tyson

Bilder kommer senare idag eller imorgon..


dead and gone..

ibland känns det som att det fan vore bättre om man bara gick och självdog. jag är så trött på alla problem, så trött på aldrig kunna slappna av för det är ALLTID nåt. så jävla trött på att inte ha en enda enda enda jävla krona. det enda som betyder något är Tyson.. Han gör allting värt allt.. Han är så fin och go och lycklig och underbar och trygg och duktig. Jag har bara haft honom i 2 veckor imorgon, när jag hämtade honom klarade han inte ens av att vara utomhus utan att få panik för han var inte van vid kylan och snön. Nu tycker han iallafall om att vara ute korta stunder och leka med snön ibland, han går så fint i koppel och har inga problem med halsbandet. Han äter jätteduktigt, ungefär 4dl mat om dagen. Han får ingenting annat, om han varit duktigt och inte tiggt mat av mig när jag ätit så brukar jag lägga lite av det jag ätit i hans matskål sen. Han är helt GALEN i att slicka och bita på saker, ska smaka och känna på allting, upptäcka och utforska. Han sover på sin bädd på golvet bredvid min säng, på morgonen brukar jag ta upp honom en stund så ligger vi och 'morgonmyser'. På dagarna får han ligga i soffan med mig. Han är såklart inte heller rumsren än.

Han tycker jätte mycket om katter och hundar och han älskar människor och tycker dom är jätte roliga. Han sover mest hela dagarna, sen busar vi.. Det enda 'jobbiga' är att han fortfarande inte lärt sig att man inte kan bitas när man leker, så som han gjort med sina syskon och mamma när dom lekt. Jag har hål i mina kläder och blåmärken på knäskålarna och sår på händerna kan jag säga :P Men så är det ju, han är bara en liten vovve och förstår inte människospråk.

Jag vägrar uppfostra honom med våld, det ska gå långt innan jag trycker ner honom. Jag vill inte ha en 60kg hund som har lärt sig att våld är lösningen på en konflikt. Det räcker med att man ryter till eller ställer sig upp bredbent och rak i ryggen och tittar på honom för att han ska förstå. Vissa kan även tycka att det är 'sött' att han bits och nafsar och trigga honom till det men kan lova att man inte vill ha det beteendet när han är stor.

Det som är tråkigt är när folk inte kan acceptera att han är valp, han kissar å bajsar inne ibland och han leker på det sättet han tror är rätt, dvs skäller och bits. Man måste se skillnaden på lek och aggression.

Han väger bara 6kg men det börjar ta på knäna att bära honom upp och ner för alla mina tusen trappor flera gånger om dagen. Men jag gör det hellre nu än låter honom få ledskador och höftproblem och får bära honom när han väger 6 gånger mer och inte klarar av det själv för att han fick överanstränga kroppen när han var valp.

Jag är väldigt känslig när det gäller att lämna honom ifrån mig, han har sovit hos syrran 1 gång och då hade jag jätte mycket ångest. Jag vill inte lämna honom ifrån mig alls, för jag vet inte hur andra reagerar om han kanske bits eller skäller. Just nu skulle jag bara våga lämna honom hos mamma å syrran. Han lyssnar verkligen på sin mormor, så fort hon ryter till så slutar han busa :) Och han ÄLSKAR att vara hos linda å tommy, så fort han märker att vi är på väg dit blir han jätte glad och sen får han lite rus, kanske för att han älskar att göra ifrån sig på deras dörrmatta ;P

Hittils kan han iallafall sitta jäääätte fint, gå i koppel, ligga, äter jätte bra, sover i massor, sover själv på natten och paniktigger inte när man äter (även fast han är lite sugen) ;)


Nej nu orkar jag inte skriva mer.. Jag är trött. jag är fattig. jag vill ha ett jobb. jag har panik. mår psykiskt dåligt. YÄS.


Adjöken fröken..


Tyson

Nu var det längesen jag bloggade, för jag har inte haft någon dator. Nu har jag haft dator i ungefär 1 timme, och jag är redan ganska trött på att ha dator. Får bara ont i ryggen eftersom jag måste sitta i soffan utan stöd åt ryggen eftersom jag inte har något databord.

Så nu har jag iallafall min älskling Tyson hemma, det blev Tyson och inte Säpo.


Han äter och skiter och sover mest.. och busar och leker såklart. Han är kärleksfullast i världen :) Jag kommer skriva mer lite senare, orkar inte just nu.. kommer mer bilder osv.



RSS 2.0