Liten blir stor.

Ja ni folk, idag blev man gammal som gatan! För idag har nämnligen tanten för första gången i hela sitt liv tecknat en hemförsäkring.  För endast 57kr/mån kan man få en hemförsäkring, varför har ingen sagt det tidigare? Det täcker ju det mesta iallafall, bättre än att inte ha någon alls liksom! När jag bodde i Gävle hade vi aldrig någon hemförsäkring, allt sånt fick Mr X sköta och det verkade vara så krångligt tyckte jag.. Men nu vet jag att det bara krävs 1 knapptryck så är man försäkrad på direkten :P

Jag har även tittat på försäkringar till Säpo idag på Agria, jag hade hört att Länsförsäkringar ska vara billigare men när jag gick in hos dom så såg jag att det är ju Agrias försäkringar dom har :)
Nu kan jag inte Säpos chipnummer så får vänta med att teckna försäkring tills jag har honom här i famnen men jag bestämde mig för att det får bli en Agria Plus försäkring och även "Agira Trygghet".

Agria Extra Plus
Utöver veterinärvård till följd av skada eller sjukdom ersätter Agria Extra Plus:

    • Receptföreskrivna läkemedel upp till 800 kronor per självriskperiod
    • Sjukgymnastik och simning vid vissa diagnoser, upp till 6 000 kronor
    • MR- och CT-undersökningar
    • Plastikoperationer av medicinska skäl
    • Kataraktoperationer
    • Tandvård och bettfel (ej tandsten)
    • Behandling av tumörsjukdomar med kemoterapi eller strålning
    • Behandling av alla ledsjukdomar om hunden försäkrats före fyra månader
    • Höftledsimplantat
    • Resor till specialist med remiss
    • Avlivning och kremering

Agria Trygghet
Agria Trygghet träder i kraft om du blir så sjuk eller skadad att du inte kan ta hand om din hund. Den erätter kostnader för inackordering på auktoriserat hundpensionat eller hos privatperson.

Försäkringen ersätter även bitskador som din hund orsakar på annan hund eller katt och som inte täcks av det skadade djurets egen försäkring eller din hemförsäkring.

Dessutom ersätter Agria Trygghet avbeställningskostnader om du blir tvungen att avboka privat resa till följd av att din hund blir sjuk eller skadad.


Allt detta för 261kr/månaden.. Vilket iof är dyrare än min hemförsäkring men ;) haha. Han får den bästa försäkringen dom hade att erbjuda, just för att skulle han få cancer eller någon ledsjukdom så vill jag kunna springa med honom till djurkliniken direkt och inte behöva tänka på något annat. Veta att försäkringen täcker allting.
Bara det bästa åt mitt hjärta.





Många har sagt - "Du kommer aldrig kunna gå ut på krogen"
Svar till det: Jag har bott i Gävle hela 2008, jag har kanske varit ut på krogen EN gång under det året. Att gå på krogen är inte så överdrivet spännande för mig, om ni bara visste vad jag gjort dom senaste 8 åren kanske ni skulle förstå. Missförstå mig inte, alkohol är jätte roligt och att umgås med vännerna också, visst visst.. Men det är inte det jag sätter i första hand. (Alkohol alltså, vännerna är så klart fina). Och skulle jag vilja gå ut någon gång så kanske det finns någon som har lust att vara barnvakt? Lika som människor som har barn får göra. Det handlar om att göra ett val.
Att prioritera som alla ständigt tjatar om.

Många har sagt - "Du kommer inte kunna vara ute i sommar"
Svar till det: Dit jag går - dit går Säpo. Säpo kan vara med mig överallt, på stan, i parken. Det enda han inte kan göra är att följa med till badstränder så som Hedåsen. Jag återgår till 2008, jag SÅG inte ens en strand under hela förra sommaren. Jag badade inte EN enda gång. Däremot var jag väldigt mycket i Boulogerskogen. Skulle jag vilja åka till en strand eller bada så har jag 2 alternativ: 1 - Man får åka nånstans där Säpo är välkommen helt enkelt. 2 - Kanske någon kan vara barnvakt 1 gång.

Många har sagt - "Vad händer om du får jobb?"
Svar till det: Som det ser ut just nu så studerar jag fram till Juni, då kan jag antingen välja på att fortsätta studera eller söka jobb (eller söka jobb medans jag studerar). När jag studerar har jag 4 kurstillfällen i veckan, varje kurstillfälle är på 1 timme och jag bor 2 minuters gång ifrån skolan. Detta innebär att jag är borta endast 4tim/veckan HÖGST då man inte behöver gå på kurserna varje vecka. Så vad gör jag om jag får jobb? Ja, eftersom jag har ett barn så får jag göra det alla andra som har barn gör - dagis.  

Många har sagt - "Du är omogen, onödig och barnslig"
Svar till det: Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det om jag ska vara ärlig, det känns som att.. ja.. jag försöker göra det som känns bäst för mig och mitt eget liv. Jag vet inte vad jag kan säga mycket mer än så, det är jätte jobbigt att ni känner så, men ni kan antingen stötta mig och försöka förstå även om det är svårt för er eller så hamnar vi i den här situationen där jag inte kan prata med er, inte kan berätta saker för er och vi kan inte umgås helt enkelt. Självklart förväntar jag mig inte någon som helst hjälp från er, varken med barnvakt eller annat. Det här är ett val som jag gör, ingen annan.

Sen får jag inte glömma det allra viktigaste - ni som varit fantastiskt underbara och stöttande. För det är ett stort beslut, och det förändrar hela livet. Och det är det jag vill. Jag är inte intresserad av att springa ute på krogen, härja omkring och ha folk hemma varje dag eller springa runt med massa grabbar. Vakna bakfull och ha ångest eller sitta ensam hemma på kvällarna och må dåligt. Jag vill ha ett stabilt liv, med fokus på dom rätta sakerna. Och det kanske låter egoistiskt av mig - men jag behöver Säpo. Jag behöver en anledning att kliva upp om dagarna, en anledning till att orka fortsätta kämpa när saker känns skit. Någon som håller mig sällskap helt enkelt, någon med ovillkorslös kärlek. Och det är Säpo.

En hund är ingen leksak. En hund är en del av familjen. Min familj som jag skapar för mig själv just nu.




Dagens nyhet: Säpo blev avmaskad idag :)



En video som jag vill att ni ska titta på.


Kommentarer
Postat av: Josephine

Men hallå bruden!

Skit i vad alla andra tycker och gör det som känns rätt!

2009-01-23 @ 11:42:49
URL: http://girlanachronism.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0